Cum sa iti ingrijesti piesele de activewear?

Daca v-ati întrebat de ce îmbracamintea sport se uzeaza atât de repede, Azuroo vine in ajutorul dvs cu cateva tips & tricks pentru a obtine cea mai lunga durata de viata pentru îmbracamintea activewear. Acestea sunt usor de urmarit si cel mai important - va vor economisi mult din bugetul pentru hainele sport pe termen lung!


La Azuroo gasiti imbracaminte sport de la branduri internationale de renume (Alala, Manduka, Tully Lou, Onzie, etc. ) fabricate cu atentia fiecarui detaliu si cu materiale de calitate care dureaza ani de zile.


Atunci când vine vorba de spalarea articolelor sport, acestea sunt la fel de delicate ca si orice alt tip de îmbracaminte: necesita o ingrijire adecvata pentru a pastra calitatile de performanta ale materialelor lor tehnice, cum ar fi protectia UV, proprietatea de racire a umiditatii (quick-dry) si elasticitatea acestora.


Îngrijirea pentru produsele Activewear este foarte asemanatoare cu îngrijirea pielii în ceea ce priveste respirabilitatea, aceasta eliminand acumularea si îngrijind suprafete materialelor. Daca dedicati putin mai mult timp pentru curatarea hainelor sport, veti realiza beneficiile pe termen lung, iar hainele dvs. de antrenament vor functiona pentru dvs., nu împotriva dvs.


1. Întotdeauna spalati îmbracamintea sport în apa rece

Un ciclu delicat împreuna cu un detergent slab si apa rece este setarea pe care o doriti la masina de spalat. La unele masini, se numeste chiar ciclu delicat. În aceasta setare, masina se roteste si se învârte într-o viteza mult mai mica, pentru a reduce abraziunile si cutele pe hainele dvs de gimnastica pretioase. Apa rece este obligatorie, deoarece caldura poate provoca contractia spandexului în tesatura - duce la pierderea elasticitătii si a formei.

 

2.  Spalati-le pe dos!

Amintiti-va, interiorul devine cel mai murdar, deoarece este partea care absoarbe toata murdaria, uleiurile si transpiratiile de pe pielea noastra. Spaladu-le pe dos, hainele dvs. de sport isi vor putea pastra functiile tehnice si culorile din stratul exterior al materialului.

 

3. Folositi pungile speciale pentru masina de spalat

Spalati echipamentul Activewear in punga de spalare pentru a reduce riscul de rasucire si incurcare a pantalonilor si a bustierelor. Acest lucru va impiedica prinderea de  orice abraziv cum ar fi fermoare sau benzile abrazive cu mini carligi.(scai sau arici)

 

4. Evitati balsamul de rufe!

Balsamul de rufe este cel mai mare dusman al tesaturilor de performanta. Acestea lasa un reziduu pe tesaturi si pot atrage bacterii care capteaza mirosurile neplacute  si scade capacitatea materialului in ceea ce priveste respirabilitatea acestuia si uscarea lui rapida.

De asemenea, evitati cu orice pret utilizarea agentului de inalbire pe echipamentul de Activewear. Acesta reduce elasticitatea tesaturii prin oxidarea fibrelor de spandex, la fel cum parul nostru devine fragil si neelastic dupa albire.  

 

5. Uscati produsele in lumina soarelui si uitati sa le calcati

Uitati de uscatorul masinii de spalat atunci cand vorbim despre echipamentele de Activewear. Uscarea in lumina naturala si aerisirea uscatoriei  este cea mai buna metoda de folosit in acest caz.

Calcarea echipamentului este de asemenea inutila, deoarece tesaturile noastre sunt rezistente la toate incretiturile ce pot aparea dupa spalare. Imediat cum le-ati pus pe dvs., materialul se va mula pe corp, iar semi cutele aparute vor disparea. Dupa cum am mentionat si mai sus , caldura si agitarea uscatorului masinii de spalat pot provoca daune majore pentru echipamentul Activewear, cum ar fi reducerea intinderii, performantei si modificarea formei acesteia.

Leave a comment

All comments are moderated before being published

Shop now