De ce ai nevoie de o bustiera sport corespunzatoare?

Tocmai ce ai cheltuit o avere pe abonamentul la sala si ai investit intr-un kit nou de sport. Insa, mai mult ca sigur, ai omis cea mai vitala piesa din echipamentul sportiv - bustiera sau sutienul sport.

 

In ciuda exploziei actuale in industria timpului liber, o mare parte din femei poarta tipul de bustiera gresit pentru a face exercitii sport.

 

Sânii sunt în mare parte compusi din tesut gras si sunt sustinuti în principal de piele si ligamente fragile numite ligamentele Coopers. Deoarece acestea nu sunt elastice, în timpul sportului repetitiv sau cu impact sporit, sânii se îndoaie si trag pe ligamente, fortându-le sa se întinda. Odata ce aceste ligamente s-au întins, ele raman în acest fel. Rezultatul este cosmarul oricarei femei - sânii lasati.

 

Mersul la sala fara suportul corect (bustiera sport corespunzatoare) poate provoca dureri ale sânilor si probleme de spate si umar.

 

Alergatul fara sutien cauzeaza o deplasare de sus in jos a sanilor cu pana la 8,5 cm. Daca porti sutien vei reduce aceasta miscare cu 32% iar bustiera sport o reduce cu peste 50%.

 

Exista doua tipuri de baza pentru bustierele sport:
1. cele care comprima sânii pe piept - in stilul crop top 
2. cele care tin sânii în acelasi mod ca si un sutien normal.

Ca regula generala, sutienele în stil compresiv ofera sprijin suficient pentru femeile cu sânii de dimensiuni 32-34A pentru toate tipurile de exercitii și pentru sporturile cu impact redus pentru cupele de dimensiuni 34-36B.

Pentru oricine altcineva, cel de-al doilea tip de sutien este mai potrivit.

 

Este important de retinut ca 90% din suport este conferit de banda de sub bust, iar la bustierele sport, aceasta banda trebuie sa fie stransa pe corp, oferindu-ti astfel cel mai bun suport.  Poti opta pentru o bustiera cu inchidere prin carlig pentru a o putea ajusta in functie de activitatea pe care o intreprinzi.

 

! Te-ai gândit vreodata din este facut sutienul tau sport? Ar trebui, pentru ca poate face o mare diferenta. Spre exemplu, bumbacul nu este deloc potrivit bustierelor sport deoarece absoarbe apa aproape ca un burete. In schimb, va recomandam tesaturile care sunt respirabile si cu uscare rapida, ceea ce înseamna ca tin umezeala departe de corp iar tu te vei simti confortabila inainte si dupa antrenamentul sport.

 

! Deoarece bustierele de sport sunt folosite, deci uzate, mult mai intens in timpul antrenamentelor si îsi pierd eficienta mai repede decat un sutien normal, este de preferat sa ai cel putin 2 bustiere sport pe care sa le porti pe fiecare prin rotatie in timpul saptamanii, iar astfel durata lor de viata este extinsa.

 

TIP: Ingrijeste bustierele sport prin spalare manuala sau automata in apa rece si evita sa le usuci la masina.

 

 

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published

Shop now