Posturi Yoga Restaurativa - Diminuarea stresului si a tensiunii

Când a fost ultima dată când v-ați relaxat cu adevărat și v-ați lăsat corpului și mintea să ia o pauză de la e-mail-urile constante, mesajele text non-stop, și de la muncitul și îngrijoratul care sunt prezente în majoritatea zilelor noastre? 

 

Deși este greu să lași jos smartphone-ul și să îndepărtezi distragerile, petrecand doar câteva minute pe zi pentru relaxare profundă cu yoga restauratoare, poate face minuni pentru sănătatea ta.

 

Prin încorporarea echipamentelor de yoga, cum ar fi blocurile (cărămizile) de yoga, bolsterele, păturile și curelele pentru a susține și alinia corpul, posturile de restaurare permit corpului să se relaxeze pe deplin în fiecare poziție. 

 

Practicarea "relaxării active" sau a gentle yoga (cum este ea cunoscută) îi poate ajuta pe yoghini să stea în posturi mai mult decât ar fi normal, dând mușchilor obosiți și țesuturilor conjunctive puțin TLC în plus.

 

Pentru toata lumea, practicant sau nu yoga, aceste posturi ajută la lansarea răspunsului de relaxare al corpului, echilibrarea sistemului nervos și optimizarea fluxului de energie către organe. 

 

Acest nivel de relaxare este recunoscut ca avand beneficii precum cresterea imunității, ajutor la sporirea procesul de digestie și în a da startul întregului corp la vindecare profundă, creștere și reparare. De asemenea, vă ajută să eliberați tensiunea obișnuită, făcându-vă să vă simțiti mai confortabil și mai ușori în corpul vostru. 

 

 

 

Photo Credits: Yoga Journal

 

Supported Child's Pose

 

1. Poziționați un suport pe o înclinare susținută de o cărămidă în mijloc, pe partea cea mai largă, și un bloc în partea de sus, pe marginea sa lungă.

 

2. Stând cu genunchii pe fiecare parte a capătului inferior al suportului, așezați-vă pe călcai. Dacă simțiti incomod la picioare, plasați o pătură rulată sub vârfurile picioarelor.

 

3. Aplecați-vă înainte și așezați-vă întreaga burtă pe bolster, pentru a vă putea relaxa pe deplin. Utilizați pături sub antebrațele dvs. pentru suport. Întoarceți-vă capul într-o parte și apoi după câteva minute, întoarceți capul spre cealaltă parte.

 

Rămâneți în postură timp de cel puțin 5 minute total.

 

4. Când ați terminat, așezați-vă, mutați bolsterul în lateral și aduceți picioarele spre exterior.

 

În această postura, faceți practic un masaj delicat al organelor abdominale. Acest lucru vă ajută la o digestie mai bună.

 

 

Photo Credits: Yoga Journal

 

 

Supported Reclining Bound Angle Pose

 

  1. Aranjați un suport de înclinare cu ajutorul cărămizilor de yoga apoi așezati pe ele bolsterul.

 

  1. Așezați-vă pe podea și stați astfel încât spatele inferior(lower back) sa fie la marginea de jos a bolsterului. Un al 2-le-a bolster poate fi asezat chiar sub genunchi. 

 

  1. Tinand mâinile pe marginile bolsterului înclinat inspirati in timp ce va așezați pe suportul construit.

 

  1. Aduceți tălpile picioarelor împreuna și lăsați genunchii sa coboare in lateral.

 

  1. Cu mâinile drepte aflate in fata dvs trageți o pătura îndoită in jumătate deasupra torsului astfel încât acesta sa fie înfășurat. 

 

  1. Ramaneti in aceasta poziție timp de 10 minute sau mai mult. 

 

  1. Pentru a ieși, eliberați mai întâi brațele, apoi cu mâinile pe genunchi împreunati ușor picioarele. Rotiți-va pe partea dreapta și ridicați-va. 

 

 

  1. Aceasta postura va creează un sentiment de calm, deschide spatele, zona pelviană și soldurile și va întinde coapsele interioare

 

 

Photo Credits: Yoga Journal

 

Legs-Up-the-Wall Pose

 

1. Așezați un bolster sau o cărămidă de yoga pe suprafață plană la câțiva centimetri de perete.

 

2. Așezați-vă pe podeaua cu fața spre perete, cu un șold pe un capăt al bolsterului.

 

3. Coborâți umerii și vă așezați pe podea, pe aceeași parte.

 

4. Apoi, rotiți-vă pe spate și urcați pe suport, eventual întinzându-vă picioarele în sus pe perete

 

5. Reglați-vă poziția prin împingerea cocisului către perete, până când ajunge peste marginea suportului.

 

6. Găsiți o poziție confortabilă pentru brațele dvs., asigurându-vă că nu ating nimic decât podeaua. Stabilizați-vă în poză și respirați.

 

Țineți această postură timp de cel puțin 10 minute.

 

7. Pentru a ieși, îndoiți genunchii, vă dați jos de pe suport și vă rotiți spre partea dreaptă înainte de a vă ridica.

 

Această postură este minunată pentru a revigora picioarele obosite. Ca și multe alte inversiuni, are un efect calmant asupra sistemului nervos, dând inimii momente de odihnă. Și este minunată pentru a rămâne echilibrat în timp ce călătoriți, deoarece vă ajută la circulația sângelui după ce ați stat multă vreme pe scaunul din avion. 

 

 

Pentru pozitionarea în aceste posturi puteti folosii prosoape și pături pe care le aveți deja în casa, sau puteți achiziționa echipamentele Manduka care sunt create special pentru astfel de practică. 

 

1. Cărămidă din plută - 98 lei
 
 
2. Bolster rectangular - 298 lei
 
3. Bolster rotund - 318 lei
 
4. Pătură din bumbac - 198 lei
5. Curea de yoga - 68 lei
 

Leave a comment

All comments are moderated before being published

Shop now