My Cart

Close

Transport si Livrare

 

 

Livrarea se face oriunde în România, sau în afara României (UE), prin intermediul companiei de curierat DPD.

 

Costurile de livrare sunt*:

Comenzi cu greutatea mai mică de (<) 1kg GRATUIT

Comenzi cu greutatea mai mică de (<) 2kg: 11.99 LEI  

Comenzi cu greutatea mai mare de (>) 2kg: 16.99 LEI

Toate comenzile internaționale: 126.00 LEI

* Cu excepția ofertelor speciale specificate pe site.

 

 

Comenzile sunt prelucrate și expediate de luni pană vineri, cu excepția sărbătorilor legale.

Comenzile primite după ora 16:00 vor fi procesate și expediate a doua zi.

Comenzile primite după orele 16:00 în fiecare zi de vineri vor fi procesate luni.

Termenul de livrare începe odată cu primirea e-mailului de confirmare a comenzii.

AZUROO nu este responsabil pentru întarzieri neprevăzute în cazul întreruperilor sau defecțiunilor cauzate de evenimente care depășesc controlul Bloomier, S.R.L (Azuroo Activewear). Aceste întreruperi includ, dar nu se limitează la, întarzierile cauzate de sistemul de transport, operatorul de transport aerian sau prelucrarea cardului de credit / debit al titularului cardului. Întarzierile de livrare din cauza întreruperilor de serviciu sau a condițiilor meteorologice nefavorabile nu sunt responsabilitatea Bloomier, S.R.L sau a operatorului de transport.

 

Din momentul plasării unei comenzi, aceasta va fi livrată în termen de 2 zile lucrătoare pentru produsele aflate pe stoc și intre 7 - 14 zile lucrătoare, pentru cele care nu sunt pe stoc; cu excepția cazurilor de fortă majoră. Din motive de securitate, curierul DPD vă va cere să semnați comanda de livrare.

 

Coletele vor fi preluate de către Cumpărător prin intermediul companiei de curierat (DPD) și livrarea poate fi urmărita folosind codul de urmărire (AWB) direct pe pagina DPD: 

https://www.dpd.com/ro

Nu expediem la Oficiile Postale sau Cutiile Poștale.

 

În cazul în care Vânzătorul nu livrează produsele în termenul stabilit, Cumpărătorul are dreptul la anularea/ rezoluțiunea comenzii.

Verificați respectarea comenzii de livrare: numărul de produse, integritatea pachetului, factura, codul de livrare cu cel din comandă.

Vă rugam să raportați orice lipsă de conformitate în scris, atat în documentația companiei de curierat, cat și la adresa de e-mail: contact@azuroo.com

Dacă produsul este deteriorat, vă recomandăm sa îl împachetați în starea inițială fără sa îl utilizați și fără sa eliminați etichetele.

Pierderea sau deteriorarea produselor intra în responsabilitatea dumneavoastră odată cu semnarea documentelor de livrare către dvs.

Atenție: Ne rezervăm dreptul de a nu trimite comenzile persoanelor care nu și-au îndeplinit obligațiile pecuniare sau alte obligații fata de BLOOMIER, SRL.

De asemenea, contractul va fi interpretat și executat cu credință. Orice abuz va duce la întreruperea oricărei relații.

10% Discount pentru prima comanda!

Inscrie-te la newsletter si primesti 10% discount pentru prima ta comanda! In plus, beneficiezi de acces direct catre cele mai recente stiri Azuroo, produse noi si promotii speciale.